Ekologiska mössar när vintern kommer

Stråhatt.se är sidan som har fokus på de varma sommardagarna. Men gissa vilken månad det säljs flest solhattar från solhatt.se och stråhatt.se tillsammans? December. Lite oväntat kan det vara vid en första tanke men det är logiskt. Många åker till Thailand och affärerna har inte några solhattar alls i hyllorna. Man köper de då online. Nu är det istället mängder av mössor som hyllorna fylls med. Vi tänkte därför slå ett slag för de ekologiska varianterna. Utbudet av barnkläder som är ekologiska har ökat rejält och det ser vi som enbart positivt. Tyvärr har det inte ännu blivit samma ökning på ekologiska kläder till vuxna.

En butik som däremot har valt att både lyfta fram ekologiska produkter för barn och vuxna är Klappi (Se utbud av ekologiska mössor här). En klapp till Klappi!!

Men det är inte bara tyget som är ekologiskt utan även trycket. Detta på så vis att de har alla sin inspiration från naturen. De är tillverkade i Norrbotten och visst syns det att designern har tagit inspiration från sitt landskap. På mössorna är det renar, älgar, björnar m.m. Designen är snygg men det viktigaste är att de är ekologiska för varje steg vi tar mot att välja ekologiska produkter kommer att göra en liten förändring.

Ser vi tillbaka på vårat eget sortiment av hattar så får vi erkänna att utbudet av ekologiska produkter är litet – extremt litet. Till viss det kan det bero på just att utbudet överlag är litet till vuxna. Men exemplet med Klappi har visat att det finns även vuxenprodukter som är bra för miljön. Så vi kan inte mer än säga – VI ska försöka bättre nästa säsong. Målet är att det ska finnas ekologiska hattar i april-maj när säsongen tar fart.

Till dess får ni nöja er med ekologiska mössor. Men inte hos oss.

Mössor