Hatt och slips – absolut!

hatt och slipsEn fedorahatt lockar fram en klassisk stil med känsla för den amerikanska västern. Hattarna återfinns gärna i kombination med skjortor och slipsar, exempelvis på många celebriteter från Hollywood. Visst är det många av kändisbilderna som avporträtterats i en fotostudio, omgiven av stylister, men lika ofta rör det sig om vardagsbilder från olika paparazzis. Vi kan snabbt och lätt konstatera att hatt och slips är en given kombination för många olika sammanhang.

Trots att hatt och slips-kombinationen är trendig och välklädd, har den lyckligtvis undvikit att bli förknippad med vare sig pojkband eller brats. Utanför de framgångsrika amerikanerna går våra associationer snarare mot modet bland italienska affärsmän, eller möjligtvis mot klädseln för moderna detektiver i brittiska mysserier.

Hur bär man snyggast kombinationen av hatt och slips?

Här kommer några förslag:

  • Marin business: En marin hatt och en matchande blå slips över en vit skjorta. Lika stiligt som svart, men inte lika skarpt. Detta ger en marin sofistikerad look som ofta förknippas med välbärgade och seriösa.
  • Avkopplad semesterlyx: Ljus slips, hatt och kortärmad skjorta. Tillsammans skapar kombon en skön sommarkänsla, vare sig det är på altanen en lördageftermiddag eller på tisdagkväll i rivieran.
  • Studerande: Vit skjorta, grå jumper, rutig slips och grå hatt. Här i Sverige är vi inte vana vid skoluniformer, vilket gör det nästan spännande att efterlikna detaljer från modet. Att skoluniformen innehåller en jumper hör inte till det vanligaste, men det förekommer. Tillsammans med hatten blir det dock en vuxnare look som passar vad vi är ute efter.
  • Rock star: Svart hatt, skinnjacka, skjorta, slips: En svart kombination med en skinnjacka kan onekligen bli mycket annat än lyckat och rockigt. Skiner solen så använd gärna solglasögon, som byxor duger ett bra välsittande jeans. Till skor kommer ett par mc-inspirerade kängor eller boots att sitta klockrent.