Reklamtryck på stråhatten?

Vill du göra din stråhatt mer personlig och skapa ett eget tryck på den? Glöm det.

Det är visserligen rent tekniskt möjligt att göra tryck på dessa sorts hattar. Men det kommer sannolikt inte bli snyggt. Orsaken är att det inte är en jämn och tät yta som trycket hamnar på. Risken är därmed att inte motivet eller texten syns tillräckligt bra. För företag är det ju extra viktigt att profilkläder verkligen når ut med rätt budskap. Då funkar det inte med små ”luckor” i budskapet.

När vi undersökte om något företag kunde erbjuda profilreklam på stråhattar insåg vi detta problem. Så vi lämnade tanken. Däremot stötte vi på en intressant artikel av Stockholmsbaserade företaget Art4m med titeln ”Profilkläder – Nytta för kunden och nytta för mottagaren”. En intressant intervju där man lägger fokus på hur profilkläder och presentreklam bör användas på bästa sätt för att nå maximal nytta.

Vi lyfter ut några av de viktigaste sakerna att bära med sig:

  • Ja det fungerar

Enligt Kenneth Ohlsson som arbetat som ordförande för organisationen Profil- och Reklamartiklar ökar beställningar av presentreklam. Därmed finns uppenbarligen efterfrågan som även ökar. Det gäller då allt från kläder med tryck till småprylar.

  • Nytta och nytta

Precis som artikeln antyder handlar presentreklam att skapa nytta både för mottagaren och för avsändaren. Det kan handla om profilreklam i form av kepsar, reflexer m.m. Sådant som användaren har användning av. Det är även då som effekten kommer fram då företaget får gratisreklam.

  • Skillnad på gåvor till kund och anställda

Gåvor till kunder får maximalt ha ett värde av 180kr. Det begränsar rejält gällande vad som kan ges. Julgåvor till anställda kan ha ett värde av 450kr. Är det kläder med tryck som är tänkta att ges till de anställda kan däremot dessa räknas som profilkläder/arbetskläder. Därmed behöver det inte det vara någon tydlig gräns på vad det får kosta. Däremot finns det regler som begränsar vad som krävs för att de ska klassas som profilkläder.

Och…

  • De nämnde det inte men det är tydligt att vår efterforskning om tryck på stråhattar även säger att ”låt trycket vara på ett passande material”. Men det kanske var en självklarhet J

Så…

Vill du absolut ha ett tryck på det plagg du bär på huvudet? Gör då trycket på en klassisk vintermössa, sjal eller keps istället. Är du företagare så tänk efter så att trycket verkligen förmedlar rätt budskap. Vi skulle våga lova att det blir snyggare och bättre. Även om plagget därmed inte köps från denna sida…